25.10.2023. 13:53
0
Ovo su privedeni službenici Poreske uprave RS
Službenici Poreske uprave Republike Srpske Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić uhapšeni su zbog sumnje da su primali mito kako bi sa dužnicima dogovorili način plaćanja duga koji su i umanjivali, prenosi "Glas Srpske".

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su pretresli prostorije Poreske uprave.

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet  lišili su slobode tri lica U.Z, D.L. i M.J., zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske na poslovima stručni saradnik za prinudnu naplatu. 

Lica lišena slobode sumnjiče se da su izvršila krivična djela primanje mita zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i trgovina uticajem – rečeno je u MUP-u RS. 

Prema nezvaničnim informacijama pomenuti su se sa poreskim dužnicima dogovarali oko naplate duga, a u zamjenu su primali "čast".

Izvor blizak istrazi je rekao da su oni dužnicima davali mogućnost plaćanja na rate ili im smanjivali dug u zamjenu za mito.

Iz MUP-a Srpske su naglasili da se sve aktivnosti realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

- U toku su pretresi na lokacijama koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade lica će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata postupajućem tužiocu Republičkog javnog tužilaštva-navodi se u saopštenju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.