1.11.2023. 11:32
0
CIK naredio otvaranje vreća nakon izbora u Starom Gradu, traži se nedostajuća dokumentacija
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj 69. sjednici usvojila Odluku o potvrđivanju i objavi broja upisanih birača u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, sa stanjem na dan 29.10.2023. godine u 24:00 sati prema kojoj je u Centralni birački spisak upisano ukupno 36.197 birača.

CIK je također danas donio Naredbu kojom se nalaže Glavnom centru za brojanje da s ciljem pronalaska nedostajuće dokumentacije otvori sive vreće sa biračkim materijalom, te da izuzme nedostajuću dokumentaciju ukoliko je pronađe za redovna biračka mjesta u osnovoj izbornoj jedinici Stari Grad Sarajevo, kako slijedi:

- 137A004,

- 137A042.

- Uvid u vreće sa navedenih biračkih mjesta izvršit će se sutra, 02.11.2023.godine u 12:00 sati u Glavnom centru za brojanje (Danijela Ozme 7, Sarajevo). Naredba Centralne izborne komisije BiH je uslijedila nakon što je Općinska izborna komisija Stari Grad Sarajevo 30.10.2023. godine, obavijestila Centralnu izbornu komisiju BiH da je birački odbor na biračkom mjestu 137A004 koverte sa originalnim obrascima za Centralnu izbornu komisiju BiH upakovao u sivu vreću i da je birački odbor na biračkom mjestu 137A042 malu providnu plastičnu vreću sa dokumentacijom za Centralnu izbornu komisiju BiH upakovao također u sivu vreću - saopćio je CIK.

U nedjelju su održani prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, te je za načelnika izabran Irfan Čengić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.