28.12.2023. 17:51
2
Uklonjena bašta restorana Branke Sovrlić u srcu Baščaršije: Točio se i služio alkohol pola metra od džamije
Branki Sovrlić, gazdarici restorana Bosanska kuća i njenom suprugu Sadiku Pašiću, ovih dana je stigla „čestitka“ sarajevske Općine Stari Grad. Zapečatili su joj baštu restorana, tako da gosti mogu koristiti samo unutrašnji dio objekta.

Doduše, malo smiješno da usred zime se zatvaraju bašte, jer su u ovo doba godine nefunkcionalne. Ali, gradski vijećnik Vedad Deljković pohvalio se rezultatima nove vlasti. On je, naime, na Facebooku obznanio da je realizovana inicijativa da se ukloni bašta ugostiteljskog objekta koji je kršio propise, kojem je istekla dozvola i koji je točio i služio alkohol na zidu džamije, te kačio konstrukcije na nacionalni spomenik iako je to zabranjeno.

Kako je potvrdio, riječ je o restoranu Steak House čija je vlasnica folk pjevačica Branka Sovrlić.

-Propise moramo poboljšati i bolje definisati, to će biti težak zadatak, ali pokazujemo odlučnost – napisao je Deljković.

Inače, Brankin restoran se nalazi u srcu Baščaršije.

Dugo su građani i vjerski službenici sa Baščaršije negodovali i žalili se na ovaj ugostiteljski objekat koji se nalazi pored “Baščaršijske džamije” odnosno džamije Havadže Duraka koja je izgrađena 1528. godine u Sarajevu. Sve do izgadnje „Bosanske kuće“, koju dijeli samo zid od džamije, ovdje se nije točio alkohol.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.