1.11.2023. 15:11
1
Osterdahl je po dolasku u Sarajevo napravio grešku: Neopreznost ga koštala života? Nudili 2.000 KM mjesečno za iznajmljivanje stana putem društvenih mreža?
Harris Osterdahl, švedski državljanin koji je jučer likvidiran u sarajevskom naselju Stup, bio je član jedne od narkogrupe iz Švedske.

Dvije suprotstavljene grupe vode rat već nekoliko mjeseci, a Osterdahl je najnovija žrtva njihovog sukoba. 

On je, prema nezvaničnim informacijama, bio visokorangirani član klana Foxtrot koji se "razbio" na dvije grupe između kojih se trenutno vodi sukob.

Kako piše portal Crna-hronika.info, Osterdahl je u našu zemlju stigao sa Elvirom Mutićem, 22-godišnjim mladićem koji je preživio jučerašnji napad u Bulevaru.

Oni su, navodno, putem društvenih mreža tražili stan za iznajmljivanje u Sarajevu. Tražili su luksuzan stan blizu SCC-a ili u Bulevaru, a nudili su skoro 2.000 KM mjesečno. Stan im je trebao imati dvije spavaće sobe, dva kupatila i balkon.

Pretpostavlja se da je tako javno eksponiranje dovelo do toga da im plaćene ubice uđu u trag, prenosi Oslobođenje.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.