2.11.2023. 16:48
1
Naučno se srozali, ali mirišu na Gucci: Zgradu Rektorata UNSA i Pravnog fakulteta rentaju za promociju parfema
Reklama italijanske luksuzne modne kuće Gucci na zgradi Pravnog fakulteta, gdje se nalazi i Rektorat Univerziteta u Sarajevu, naišla je na osude pojedinih građana bh. prijestolnice, koji smatraju da je neprimjereno jednu naučno-obrazovnu instituciju iznajmljivati za promociju modnih brendova.

Da stvar bude zanimljivija, u unutrašnjosti Pravnog fakulteta i Rektorata UNSA, održan je party povodom promocije novih parfema ove modne kuće.

Elegancija i luksuz susreli su se u srcu Sarajeva na gala večeri održanoj u zgradi Pravnog fakulteta. Ova ekskluzivna manifestacija predstavila je najnovije parfeme iz kuće Gucci, objavili su mediji koji se bave modom.

Na tom događaju nastupala je i popularna izvođačice Sajsi MC, koja je na svome Instagramu objavila nekoliko fotografija sa tog događaja. Građani su reagirali na društvenim mrežama.


               

"Nego da pitam Pravni fakultet Sarajevo i Univerzitet u Sarajevu je l' njima ovo sve Gucci? (italijanska riječ za OK) - uzveši u obzir i da su agresija i genocid u toku u Palestini podržani upravo od strane brenda koji se promovira? Od strane brenda koji je na listi proizvoda za bojkot? Je l' vam onaj jad i stradanje djece isto Gucci?"

"A evo sve i da je mir i da je sve Gucci u svijetu, jel' vam kao visokoškolskoj instituciji priliči video mapping na zgradi u kojoj se predaje i uči osnov poretka jedne države - pravo naime koje je ubijeno u istoj onoj Palestini", jedan je od komentara objavljen na društvenoj mreži Facebook.





Pitali smo univerzitetskog profesora na disciplinama teorije medija, digitalnog marketinga i savremene reklame, Mustafu Alendara, da nam da stručno mišljenje – da li instituciji poput Pravnog fakulteta i Rektorata priliči ovakva reklama na zgradi i event na kojem su u prostorijama zgrade reklamirani novi parfemi.

"Gucci je izvrstan parfem ali ne vidim kako će pomoći pravnicima koji se tu školuju da budu također izvrsni. Možda ga promovišu kao budući službeni parfem advokata, notara i sudija? Ipak ne poznajem pozadinu događaja pa ne mogu dublje analizirati. Teorijski sličan (ne ovakav) događaj više odgovara Akademiji scenskih umjetnosti ili kakvom visokoškolskom Odsjeku za komunikologiju", kazao je Alendar, prenosi Faktor.

Univerzitet u Sarajevu već godinama jako loše kotira na rang-listama visokobrazovnih ustanova u svijetu, iako se Rektorat trudi s vremena na vrijeme stvari predstaviti boljima nego što jesu.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.