9.11.2023. 19:11
0
Ademović i Deljković: Iz Budžeta Sarajeva izdvojiti novac za Gazu
Grad Sarajevo treba u budžetu za narednu godinu predvidjeti sredstva za pomoć Palestincima Gaze, smatraju vijećnici Jasnim Ademović (NiP) i Vedad Deljković (DF).

Oni su danas podnijeli takvu inicijativu, tražeči da Gradska uprava predvidi stavku humanitarne pomoći građanima Gaze.

"Budući da će na 33. sjednici Gradsko vijeće razmatrati Nacrt Budžeta Grada Sarajeva za 2024. godinu s ciljem da se uputi u javnu raspravu, još uvijek postoji mogućnost da Grad Sarajevo planira sredstva u Budžetu za sljedeću godinu koja će biti namjenjena za pomoć građanima Gaze.

Ovaj iznos je simboličan u odnosu na onaj potreban građanima Gaze, te toliko Grad Sarajevo zasigurno može izdvojiti, jer u konačnici Sarajevo najbolje zna šta znače stradanja nedužnih", objavio je Ademović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.