14.11.2023. 21:13
2
Nezaustavljiva urbanizacija nekadašnje olimpijske ljepotice: Počela gradnja još jedne zgrade na Trebeviću
Ovih dana počela je gradnja još jedne stambene zgrade na Trebeviću.

Riječ je o objektu nazvanom Trebević Residence Premium koji se gradi na lokalitetu Brus, izvještava BiznisInfo.ba.

Isti investitor već je izgradio jedan objekat – Trebević Residence, a sada je krenuo i u gradnju druge zgrade. U oba slučaja riječ je o apartmanskim zgrada. Koliko se može vidjeti, zgrada će imati šest spratova.

Firma nudi dvosobne i trosobne apartmani sa balkonima, kao parking i parking mjesta u garažama.

Ove objekte treba razlikovati od projekta Trebević Hills čija je gradnja najavljena na drugom, nižem lokalitetu, između Sunnylanda i hotela Pino.

BiznisInfo.ba je u posljedne vrijeme više puta pisao o urbanizaciji Trebevića koja se čini nezaustavljivom, a koja se odvija na dijelovima planine koji pripadaju Republici Srpskoj. Na dijelovima koji su u Federaciji – propisi ne dozvoljavaju gradnju, osim obnove postojećih objekata.

Najviše se gradi upravo na Brusu gdje su posječene velike šumske površine a gradilišta nisu označena niti se zna ko i šta gradi.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.