15.11.2023. 9:58
1
Od vlasti u Srbiji se traži da provjere Dodikovu imovinu u toj zemlji: „Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, to je on“
FOTO: n1
Predsjednik Pokreta Evropski put Rade Basta je pozvao Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da se hitno provjeri porijeklo imovine predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Srbiji.

Basta traži „hitnu reakciju po pitanju korupcionaških poslova u koje je umiješan ruski proxy (zastupnik) Milorad Dodik, predsjednik entiteta BiH Republike Srpske“ i „da se hitno formira predmet o korpuciji i provjeri imovina“ Dodika u Srbiji.

- Dosta je Dodikovog kriminala po Srbiji. Također, neophodno je da se u slučaju ovog obima pozovu međunarodni partneri da pomognu u istrazi kriminala i korpucije Milorada Dodika, smatra Basta.

Basta je napisao da se „građani Srbije i entiteta BiH Republike Srpske hvataju za glavu kad se spomene ime Milorada Dodika znajući i sami u kakve su sve korupcionaške poslove umiješani on i njegova porodica u ovom regionu“, piše Danas.

- Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, na priči o ljubavi prema Rusiji i prijetnji secesijom Republike Srpske, to je Dodik i njegova porodica. Malo mu je što decenijama vedri i oblači po Republici Srpskoj, napisao je Basta.

Naveo je da Dodik kao „vjerni glasač na izborima u Srbiji utiče na odluke po pitanju tendera i miješa se u pitanja unutrašnje politike Srbije“ i da je „novac primarna djelatnost gospodina Dodika, iz kojih god izvora bio i koje god valute“, a „to više jednostavno ne može da se toleriše“, zaključio je Basta.

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.