18.11.2023. 13:01
0
Ambasador BiH u Egiptu podijelio fotografije bh. državljana nakon izlaska iz Gaze
FOTO: Facebook
Prema posljednjim informacijama, državljani Bosne i Hercegovine koji su uspjeli preći granični prijelaz Rafah se nalaze u glavnom egipatskom gradu, Kairu.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić podijelio je fotografije bh. državljana i njihovih bliskih srodnika nakon izlaska iz Gaze, s graničnog prijelaza Rafah.

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo održati vanrednu telefonsku sjednicu na kojoj će razmotriti ulazak osoba iz Gaze koje sutra avionom iz Katara, u pratnji državljana Bosne i Hercegovine, trebaju doći u Bosnu i Hercegovinu.

Prema posljednjim informacijama, državljani Bosne i Hercegovine koji su uspjeli preći granični prijelaz Rafah se nalaze u glavnom egipatskom gradu, Kairu.

U aktivnosti evakuacije državljana Bih bio je uključen i ambasador Države Katar u BiH, Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah kojemu je zbog toga 15. novembra riječi zahvalnosti uputila i Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Zvanična Doha, pored spomenutih troškova putovanja prema Bosni i Hercegovini, snosit će i troškove smještaja bh. državljana u Kairu. Također, Ambasada Države Katar im je osigurala prigodne poklone dobrodošlice.

Prema posljednjim informacijama na spisku osoba koje se nalaze u Kairu su 54 imena.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH uspjeli su stupiti u kontakt sa šest bosanskohercegovačkih državljana koji se nisu pojavili prvi put i u toku su pripreme i za njihov izlazak iz Pojasa Gaze. Nastoji se u međuvremenu osigurati odobrenje za evakuaciju i za ostale bosanskohercegovačke državljane koji to traže.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.