20.11.2023. 9:31
0
Stoltenberg: NATO saveznici podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BIH
Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a došao je sinoć u Sarajevo, a danas je zakazao više sastanaka. Jutros se sastao sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjanom Krišto i članovima Vijeća ministara BiH.

Stoltenberg je nakon sastanka obratio se medijima i kazao da je razgovarano o sigurnosnoj situaciji u BiH, kao i regionu, te da saveznici snažno podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BIH.

"Secesionističke politike podrivaju sigurnost, kao i maligni uticaj Rusije. No, svi lideri moraju raditi na napretku. Nama je izuzetno važno i predani smo stabilnosti ovog regiona. I sada produbljujemo našu saradnju. NATO štab je prisutan i pruža podršku ALTHEI. NATO i saveznici ostaju predani toj misiji i pozdravljamo produženje mandata misije", kazao je Stoltenberg.

Istakao je da NATO i dalje pruža podršku BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.