23.11.2023. 15:13
0
Nikšić s predstavnicima EBRD-a: Putna infrastruktura je preduslov za nove investicije
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se danas, u Vladi Federacije BiH, sa direktorom Odbora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Bosnu i Hercegovinu Leanderom Treppelom i šeficom Ureda EBRD-a u BiH Manuleom Neassl.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o nastavku aktivnosti na izgradnji Koridora Vc s obzirom da u finansiranju ovog značajnog infrastrukturnog projekta zajedno sa Evropskom investicionom bankom (EIB), učestvuje i EBRD. Iz EBRD-a je najavljeno i skoro finaliziranje aktivnosti vezanih za finansiranje izgradnje dionice Mostar Sjever – Mostar Jug.

Predstavnici EBRD-a su naglasili da je ova finansijska institucija zainteresovana i za projekte iz oblasti energetike, posebno kada su u pitanju projekti elektrana iz obnovljivih izvora energije, ali i elektroprenosne mreže.

Direktor Treppel je istakao da je Bosna i Hercegovina bitan klijent za EBRD, te naglasio kako je izgradnja putne infrastrukture značajna za privlačenje drugih investicija.

Nikšić je goste upoznao s tim da se uskoro očekuje usvajanje Programa javnih investicija FBiH koji sadrži brojne infrastrukturne projekte, te da je Vlada FBiH otvorena za investiranje u energetskom sektoru.

Sagovornici su ocijenili uspješnom dosadašnju saradnju, te iskazali opredjeljenje da projekt izgradnje autoceste bude nastavljen i uspješno završen u interesu građana cijele Bosne i Hercegovine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.