25.11.2023. 15:28
3
Nešić negirao Dan državnosti BiH, pa poručio: Kako bi bilo da mi šetamo Sarajevom 9. januara?
FOTO: n1
Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, komentarisao je obilježavanje Dan državnosti BiH u Banjoj Luci.

Kao što to nalaže historija SNSD-a i partnera iz RS, Nešić je negirao postojanje Dana državnosti BiH.

Potom se osvrnuo na dolazak u Banju Luku, te je lidere Trojke upitao kako bi bilo da predstavnici iz RS-a prošetaju Sarajevom 9. januara kada manji bh. entitet slavi svoj "Dan RS" koji je proglašen neustavnim.

- Drugovi, nešto vam se kose ‘Dan državnosti‘ i ‘Dan nezavisnosti‘. BiH nema Zakon o praznicima. Ako bi trebali slaviti neki zajednički praznik, da ste spremni na donošenje zakona, to bi bio 21.novembar kao dan kada je stvorena BiH kao državna zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Nestankom SFRJ, srušili ste i AVNOJ i ZAVNOBiH i RBiH. Ne sporim da svako u entitetima slavi šta želi, ali ne možete nama nametati šta da slavimo. Kada ste krenuli u šetnju Banjalukom trebalo je da se zapitate kako bi bilo da mi 9.januara prošetamo Sarajevom!?, upitao je Nešić.


(Aldin B.)
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.