25.11.2023. 16:40
0
Oglasila se OSA o postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija u BiH
FOTO: Arhiv
"Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) Bosne i Hercegovine nema informacije o postojanju vojih kampova i paravojnih formacija u BiH", rečeno je Srni u ovoj agenciji.

Iz OSA-a su naveli da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto.

“Poslat je odgovor da ne postoje ni kampovi niti bilo kakve paravojne formacije”, odgovori su Srni iz OSA-e na pitanje da li je ova agencija proslijedila informacije Krštovo o tome da li u BiH postoje vojni kampovi.

Tužilaštvo BiH formiralo je juče predmet povodom tvrdnji ministra odbrane BiH Zukana Heleza da na području Republike Srpske postoje ruski vojni kampovi za obuku.

Helez je nedavno izjavio u Pressingu da na području Republike Srpske postoje vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije.

“Locirani su, pratimo ih i možemo ih lako eliminisati”, rekao je Helez, istakavši da cijeli proces vode “neki ljudi iz Rusije”.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.