26.11.2023. 8:08
0
Pao sistem u Hrvatskoj: Velike gužve na granici s BiH
Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, onemogućen je prelazak državne granice.

Formirane su kolone vozila na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Velika Kladuša i Bosanski Brod, saopštio je BIHAMK.

Također, zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, dok je na dionicama u višim planinskim predjelima saobraćaj otežan i usporen.

Izdvajamo dionice gdje je zbog ugaženog snijega ili leda otežano saobraćanje:

Sarajevo-Olovo-Kladanj, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ, Priluka-Glamoč-Mliništa, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Tomsilavgrad-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča i Han Pijesak-Vlasenica. Na Romaniji je trenutno na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila.

Dodatne probleme vozačima, posebno u centralnoj i jugozapadnoj Bosni, stvara i povremeno jak vjetar.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.