26.11.2023. 11:39
0
Špirić o dolasku lidera "Trojke" u Banjaluku: Došli da provociraju borce i ostale stanovnike RS-a namećući im ono što nama u Parlamentu nikada neće nametnuti
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić komentirao dolazak predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Naroda i Pravde Elmedina Konakovića i Naše stranke Edina Forte na Dan državnosti u Banju Luku. Špirić kaže da su lideri Trojke trebali da dođu u Banju Luku da se dogovore o zakonima koje je neophodno usvojiti, pa i onaj o praznicima na nivou BiH, a ne da provociraju stanovništvo RS grubo kršeći ustavno uređenje i zakonske propise.

"Nevjerovatno je odsustvo odgovornosti i ozbiljnosti kod predstavnika stranaka takozvane Trojke jer njihov jučerašnji neuspješni pohod u Banju Luku i Mrkonjić Grad samo je pokazao kako očajno nastoje da nam pokažu da su veći i bolji od SDA. Zaklinju se u državu, a ne poštuju ustavno uređenje i činjenicu da nema zakona o praznicima na niovu BiH i da RS ima svoj zakon o praznicima kao i Federacija BiH", rekao je Špirić.

On je rekao da je bilo otužno gledati promrzle predstavnike stranaka Trojke kako prave predstavu za društvene mreže tražeći dobre kadrove za fotografije u znak proslave praznika kojeg nema.

"Da su imalo ozbiljni i da imaju ikakav odgovoran odnos i državničko ponašanje svoje praznike slavili bi dostojanstveno, a ne bi došli da provociraju borce i ostale stanovnike RS namećući im ono što nama u Parlamentu Bosne i Hercegovine nikada neće nametnuti. Nisu uspjeli izazvati incident jer RS je uređeno društvo na koje oni treba da se ugledaju", naglasio je Špirić.

On je podsjetio da se bliži 5. decembar kada su predstavnici vlasti na svim nivoima BiH pozvani u Brisel zbog reformskih zakona i obaveza prije otvaranja pregovora za pristupanje EU.

"Možda im je to mogao biti dobar povod i tema za razgovor, ali njima je bilo važnije da u Banjoj Luci poruče ljudima da ne žive u Srbiji. Kao da bilo kome u Banjoj Luci išta znače ti njihovi usklici. Oni su, u stvari, poruku slali SDA da su jači od njih jer ovakav jeftin performans niko do sada nije pravio. Ako im je ovo plan za ulazak u Evropsku uniju onda krećemo slijepom ulicom", naglasio je Špirić za Srnu.

On je rekao da očekuje kako će partneri u vlasti na niovu BiH iza sebe ostaviti predrasude i inat politiku, te da će se konačno posvetiti poštovanju političkih dogovora, Ustava i važećih zakona kako bi ostvarili bilo kakav napredak za BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.