27.11.2023. 22:18
0
Ivanić: Na Dodikovom mjestu podnio bih ostavku
Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH, u intervjuu za BN televiziju, tvrdi da tihe sankcije iz Evropske unije postoje.

"Ipak, Evropa neće to koristiti, jer oni nisu takav mentalitet, što ne znači da sada to treba koristiti." smatra Ivanić.

Dodaje da su njihova očekivanja od ljudi pod sankcijama da se povuku s vlasti besmislena, jer oni to neće uraditi.

Na pitanje šta bi on uradio u takvoj situaciji, Mladen Ivanić odgovara da zavisi kakve su sankcije u pitanju.

"Ako su to sankcije koje onemogućavaju da se nešto normalno radi, vjerovatno bih se povukao. A ako mislim da su neprincipijelne, ja bih se borio. Ali bih jasno i rekao, ovo je moja bitka.

I to što će sa mnom biti, ne znači da mora biti i sa Republikom Srpskom. Ove sada sankcije su upućene direktno Miloradu Dodiku, ali koje imaju implikacije direktno na poziciju RS", zaključuje Mladen Ivanić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.