29.11.2023. 18:43
0
Bećirović razgovarao s dekanom i profesorima Fakulteta političkih nauka
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas s dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu dr. Seadom Turčalom, profesorom na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu dr. Elmirom Sadikovićem i akademikom Mirkom Pejanovićem.

Bećirović je ukazao na važnost djelovanja i doprinosa akademske zajednice u javnom životu i političkim procesima. Veoma je važno uspostaviti dijalog između državnih zvaničnika i intelektualaca.

Jedan dio problema današnje  Bosne i Hercegovine proizlazi iz neadekvatnih kadrovskih rješenja i zato je važno istinske intelektualce vratiti i u politički život. Naglašeno je da akademska zajednica ima različite kapacitete pomoću kojih može značajno doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je i o putu Bosne i Hercegovine ka punopravnom članstvu u NATO-u i EU, kao prioritetima vanjske politike Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu ukazano je na važnost insistiranja na nastavku euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakao je da će naša zemlja nastaviti davati doprinos kolektivnoj sigurnosti i stabilnosti u Evropi i svijetu. Naglasio je da je vanjska politika Bosne i Hercegovine usmjerena ka očuvanju i unapređenju trajnog mira, sigurnosti i stabilnog demokratskog i sveukupnog državnog razvoja, saopćeno je iz Bećirovićevog kabineta.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.