11.12.2023. 20:23
1
Dodik i Čović se, bez "Trojke" sastali u Banjoj Luci: Razgovarali o budžetu BiH
FOTO: x/dragan čović
U Banjoj Luci je održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH koje su predvodili stranački lideri Milorad Dodik i Dragan Čović.
- Sastanak s Miloradom Dodikom i dužnosnicima SNSD-a u Banja Luci, gdje smo razgovarali o potrebi nastavka reformskih procesa, važnosti političkog dijaloga i koracima koje je potrebno žurno provesti na EU putu BiH, objavio je Čović.

- Najbliži saradnici i ja večeras smo u Banjaluci razgovarali sa Dragnom Čovićem i Borjanom Krišto o funkcionisanju vlasti u zajedničkim institucijama na nivou BiH. Tema je bila i usaglašavanje budžeta za sljedeću godinu u Savjetu ministara BiH, napisao je Dodik.

Potom su dvije degacije prisustvovale božićnom prijem u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske iz hrvatskog naroda Davora Pranjića.

Dodik je rekao da je prijem u Banjaluci prilika da pokažu u RS da zajedno rade na stabilizaciji prilika i mira i da su spremni na razumijevanje i podršku, pogotovo na stvarima koje kod sve tri vjere uvijek pozivaju na okupljanje i dobro među ljudima.

On je istakao da se zbog toga večeras šalje poruka ljubavi, mira i dostojanstva.

- Ne bi trebalo niko nikome da smeta u pogledu toga da se porodica okupi, oko onoga što ovdje tradicionalno predstavlja katolički Božić, što predstavlja pravoslavni Božić ili ono što predstavnici Islamske zajednice proslavljaju - rekao je Dodik.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.