12.12.2023. 11:01
0
KO SDA Sarajevo: Zašto nema krivičnih prijava i postoji li 'crna lista' za Abela Baltića?
"Trojkin direktor JU Dom zdravlja KS Abel Baltić, u decembru prošle godine krivotvorio je ranije potpisan ugovor, brisao njegove članove, kako bi pomogao isplatu novca firmi koja nije dostavila bankovne garancije, a koja se u javnosti povezuje sa SDP-om. Obje verzije ugovora dostupne su medijima", navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

"Na audiozapisu koji se pojavio početkom decembra, Aldin Mehić, vozač direktora JU Dom zdravlja KS Abela Baltića, daje instrukcije jednom od kandidata na konkursu za posao vozača u JU Dom zdravlja KS i pojašnjava mu kako "ne zapošljava Bog, ni Allah, već Abel!". Kandidat s tog snimka bio je prvorangirani na listi i danas je zaposlenik JU Dom zdravlja KS.  Kantonalna inspekcija je zbog nepravilnosti u radu JU Dom zdravlja KS izrekla kaznu od 15 hiljada KM. Direktor je ignorisao zahtjeve za servisiranjem aparata za laboratorijsku dijagnostiku, a nalaze pacijentima potpisivali su uposlenici bez potrebnih stručnih kvalifikacija. Tako se Baltić igrao sa životima i zdravljem građana Kantona Sarajevo!", rečeno je u saopćenju.

KO SDA Sarajevo pita nosioce vlasti i političkih funkcija, medije i predstavnike međunarodne zajednice: Zašto Predrag Kojović i Nermin Nikšić ovaj put nisu podnijeli krivičnu prijavu protiv osoba sa snimka koji upućuje na političku korupciju?

"Da li Tužilaštvo i MUP KS provjeravaju vjerodostojnost snimka? Zašto mediji ignorišu snimak, a razgovor u kojem se trguje utjecajem direktora javne ustanove propuštaju nazvati aferom? Zašto se o koruptivnim radnjama Trojkinih zvaničnika ne oglašava Američka ambasada? Postoji li “crna lista” za Abela Baltića?!", zaključuju iz KO SDA Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.