14.12.2023. 11:02
0
Miro Lazović: Šemsudin Mehmedović mi je ponudio ulazak u novu stranku. Da me Nikšić pozove natrag u SDP, taj poziv bih danas najvjerovatnije odbio
Miro Lazović, predsjednik Foruma parlamentaraca 1990 i predsjedavajući Vijeća za provedbu Deklaracije o ustavnim i drugim reformama u Bosni i Hercegovini (BiH) gostovao je u programu BHRT-a i govorio o teškoj političkoj situaciju u Bosni i Hercegovini.

Miro Lazović kritizirao je poteze Trojke prema lideru SNSD-a i predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i kazao kako su od početka griješili pokušavajući amortizirati situaciju i predstaviti Dodika kao političara koji se promijenio.

Prema Lazovićevim riječima, takav stav je uljuljkao i visokog predstavnika Christiana Schmidta i Međunarodunu zajednicu, a epilog svega je danas potpuna blokada države.

Lazović je otkrio i kako mu je Šemsudin Mehmedović ponudio ulazak u novu stranku, ali nije htio otkriti je li prihvatio njegov poziv.

Kazao je da je po uvjerenju socijaldemokrat te kako nema namjeru mijenjati svoje stavove, prenosi Slobodna Bosna.

O povratku u SDP BiH Lazović kaže da je to bila ideja akademika Mirka Pejanovića, te da je na tu temu imao razgovor s predsjednikom te stranke Nerminom Nikšićem, a da je za sve znao i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Lazović je na kraju kazao da ga više niko iz SDP-a BiH nije zvao, te kako to dovoljno govori o namjerama Nikšića i Mijatovića.

Također, Lazović je da bi, ukoliko ga Nikšić pozove natrag u SDP, najvjerovatnije taj poziv danas odbio.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.