14.12.2023. 12:08
0
Stevandić uoči izbora u Srbiji: Kome bi povjerili svoje dijete, Vučiću ili opoziciji
Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić istakao je danas da je jednostavno izabrati kome dati podršku na predstojećim izborima u Srbiji.

Stevandić je napomenuo da na izbore utječe i procjena kome bi neko, da su mu svi politički lideri komšije, u nekoj nevolji povjerio i ostavio kod njega svoje dijete, automobil ili neku drugu vrijednu stvar - Vučiću ili oponentima.

- Izbor je jednostavan - napisao je Stevandić na platformi X.

U Srbiji u ponoć počinje predizborna tišina pred vanredne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, zakazane za nedjelju, 17. decembar, na kojima pravo glasa ima 6.500.165 građana.

Republička izborna komisija je utvrdila zbirnu listu za učešće na parlamentarnim izborima na kojoj je 18 lista sa ukupno 2.817 kandidata predloženih za 250 poslaničkih mjesta.

Paralelno sa parlamentarnim bit će održani i pokrajinski i lokalni izbori u 65 gradova i opština, a predviđeno je da se glasa na istim biračkim mjestima, te da glasanje sprovode isti birački odbori.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.