17.12.2023. 9:20
0
Bećirović formirao globalnu mreža bh. dijaspore, okuplja naše građane iz cijelog svijeta
Pri Kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića formirana je Globalna mreža bh. dijaspore.

Uspostava ove mreže je rezultat višemjesečnog rada s pojedincima, grupama i organizacijama u iseljeništvu, s ciljem da se sagleda problematika s kojom se susreću naši građani, te pronađu mogućnosti zajedničkog djelovanja na poboljšanju općeg statusa bh. dijaspore.

Bećirović je prilikom zvaničnog pokretanja ove mreže, razgovarao s građanima u iseljeništvu i poručio da Bosna i Hercegovina treba svakoga svoga čovjeka. Naglasio je da putem Globalne mreže bh. dijaspore želi uspostaviti čvrstu vezu s onima koji žive izvan Bosne i Hercegovine.

Globalna mreža bh. dijaspore koncipirana je kao savjetodavno tijelo, a okuplja građane porijeklom iz Bosne i Hercegovine iz svih dijelova svijeta. Trenutno broji oko 150 aktivista.

Bećirović je dodao da umrežavanje dijaspore ima važnu ulogu s obzirom na njen potencijal, koji je od neprocjenjivog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom razgovora, ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine pozdravili su formiranje Globalne mreže bh. dijaspore pri kabinetu Bećirovića i poručili da se kontinuiranim umrežavanjem nastoje što snažnije povezati s domovinom i doprinijeti pozitivnom razvoju države Bosne i Hercegovine.

Naveli su da su organizirani u različitim udruženjima i organizacijama širom svijeta, a mnogi od njih involvirani u političke i ekonomske sfere, te da nastoje pomoći u ostvarivanju interesa Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.