28.12.2023. 21:13
0
Ko će na čelo Opće bolnice 'Prim.dr Abdulah Nakaš' nakon odlaska Gavrankapetanovića: Spominje se bivši ministar zdravstva Haris Vranić
Nakon što je za direktora KCUS-a izabran prof.dr. Ismet Gavrankapetanović kojeg treba potvrditi i ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac, ostaje otvoreno pitanje ko će rukovoditi Općom bolnicom „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ nakon njegovog odlaska.

Gavrankapetanović je u izjavi za N1 nakon današnjeg izbora kazao kako Opću bolnicu ostavlja u odličnom, finansijski stabilnom i pozitivnom stanju, s izvanrednim timom ljekara, medicinskih sestara i tehničara, ali i drugog nemedicinskog osoblja.

“Protekle četiri godine pokazali smo kako jedna mala gradska bolnica može postati respektabilan medicinski centar prepoznat u zemlji i regionu. Ponosan sam na zaposlene u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, to je jedno veliko srce grada”, kazao je.

Kao jedan od mogućih kandidata za direktora Opće bolnice ranije se spominjao bivši ministar zdravstva KS Haris Vranić koji se vratio na posao ljekara u ovoj bolnici.

Prvi korak nakon odlaska Gavrankapetanovića na KCUS bit će na Upravnom odboru Opće bolnice koji će morati imenovati v.d. direktora dok se ne okonča konkursna procedura izbora novog direktora.

Ono što još ostaje kao pitanje je koliko ljekara će dobiti ponudu da pređe ili vrati se na KCUS i da li će to utjecati na rad Opće bolnice.

Za sada nema javno poznatih kandidata koji su zainteresirani da preuzmu ovu bolnicu, ali i ta pozicija, po svemu sudeći, bit će dogovor političkih stranaka koje čine vlast u Kantonu Sarajevo, odnosno SDP-a, NIP-a i Naše stranke.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.