7.1.2024. 19:49
1
Poznat identitet muškarca koji je provocirao Bošnjake sa "ustajte b*lije": Riječ o Goranu Erkiću. Istjeran iz OS BiH zbog veličanja ratnih zločinaca
Policijska uprava Zvornik oglasila se danas, 7. januara saopštenjem za javnost, a u vezi sa jučerašnjim prijetnjama i vrijeđanju Bošnjaka u Vlasenici.

"Policijska stanica Vlasenica je 6. januara 2024. zaprimila prijavu od lica K.B. iz Vlasenice da je 5. januara 2024. godine oko 16.40 sati, u mjestu Drum, općina Vlasenica došlo do vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od lica G. E. iz Vlasenice", navodi se u saopštenju.

Kako je od Bošnjaka u Vlasenici doznala ugledna reporterka Almasa Hadžić, o čemu piše za Politički, riječ je o muškarcu imena Goran Erkić.

Sagovornik iz Vlasenice otkriva da je Erkić rođen 1995. godine.

Sagovornik je takođe istaknuo da su se jutros, u znak proslave Božića, u Vlasenici mogli čuti pucnji i iz automatskog oružja.

Isto ime navodi i Bakira Hasečić, koja dodaje da je dotični svojevremeno istjeran iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine zbog javnog pjevanja nacionalističkih pjesama i veličanja ratnih zločinaca.

Goran Erkić navodno je otišao da radi privremeno u Njemačku, ali se vratio i širi fašističku ideologiju.

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.