10.1.2024. 18:44
1
Stigla reakcija iz Ambasade SAD: "Napadi na povratnike su neprihvatljivi"
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je na napade na povratnike u manjem bosanskohercegovačkom entitetu RS, kao i na napad na povratnike u Mostaru, koji su se desili u prethodnih nekoliko dana.

Na svom službenom X.com profilu, Ambasada SAD je žestoko osudila ove napade. 

"Sjedinjene Američke Države snažno osuđuju nedavne incidente nasilja i zastrašivanja koji su se dogodili širom Bosne i Hercegovine. Nije prihvatljivo da su Bošnjaci u Vlasenici i Potočarima bili izloženi prijetnjama i ksenofobnim uvredama, te da je kuća jedne srpske porodice napadnuta u Mostaru.

U istom duhu, veličanje srpskih ratnih zločinaca u Višegradu i paljenje zastave RS u Zenici bile su neodgovorne provokacije koje su povećale tenzije i doprinijele podjeli tih zajednica.

Sjedinjene Američke Države osuđuju sve akte nasilja i netolerancije. Oni podrivaju društvenu koheziju i krajnje ugrožavaju sigurnost i stabilnost Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Američke Države ponavljaju da je odgovornost vlasti Bosne i Hercegovine na svim nivoima, posebno političkih lidera zemlje, da promovišu okruženje pogodno za pomirenje. Mi podržavamo one širom zemlje koji rade na promociji pomirenja, kao i podržavamo mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini", rekli su iz Ambasade SAD. 


(Ajdin B.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.