12.1.2024. 20:37
2
Violinistica sa Pala poručila da joj je prijetio poznati sarajevski trener, u sve "uključila" i Nenada Nešića
Jovana Simović, violinistica sa Pala, posjetila ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića, a tu posjetu je iskoristila kako bi mu se požalila na poruke koje je dobijala zbog proslave neustavnog Dana RS-a.

Simović je Nešiću prenijela da je “lavinu prijetnji pokrenuo njen bivši trener” Imran Bezdrob, “koji je od drugih tražio da dijele njenu fotografiju”, kako je navela. Tom prilikom reagovao je i sam Bezdrob.

"Da, ja jesam podijelio poziv da se ovakva neprimjerena fotografija prijavljuje administraciji društvenih mreža, ali mi nikad ne bi palo napamet da pozivam na prijetnje bilo koje vrste prema gđi. Simović, već i ovom prilikom upućujem poziv nadležnim institucijama države Bosne i Hercegovine, uključujući i Ministarstvo sigurnosti da u skladu sa procedurama ispitaju koliko su ovakve objave narušavanje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, jer prema članu 6. ovog Zakona 'nepoštovanje zastave Bosne i Hercegovine predstavlja kažnjivo djelo'", naveo je Bezdrob.

S druge strane, dodaje Bezdrob, ukoliko je Simović primila ozbiljne prijetnje poziva i nju i državnog ministra Nešića da poštuju procedure kod prijavljivanja prijetnji tako što će ih prijaviti nadležnim policijskim procedurama, jer Ministarstvo sigurnosti nije adresa ni mjesto na kome se to vrši.

"A posebno to nije kabinet ministra i populističko fotografiranje i targetiranje mene i mojih poslovnih aktivnosti. Da li ovo znači da će ministar Nešić od sada primati svakog onog kome na društvenim mrežama stigne neprimjerena prijetnja sa poznatog ili nepoznatog profila. Ukoliko državni ministre Nešiću želite biti kavalir (fr. chevalerie) odnosno odlikovati se viteštvom kao idejom koja se u starim vremenima koristila za muškarce koji su se časno borili i ophodili kao zaštitnici domovine i obespravljenih, onda to činite u duhu pravog viteza, a ne zloupotrebljavajući zajedničke državne resurse o trošku građana ove zemlje. Dakle, izvolite pružiti privatnu zaštitu i podršku gđi. Simović i uradite to o svom trošku, a nikako zloupotrebljavajući službenu funkciju i resurse ministarstva države Bosne i Hercegovine", naglašava Bezdrob.

Dodao je i da su Simović veoma srdačno pružili ličnu podršku i gostoprimstvo u svim njihovim fitnes centrima u gradu Sarajevu i bili obradovani njenim dolascima na profesionalne treninge.

Na kraju je pohvalio Nešića zbog fotografije koju je objavio sa susreta sa Simović.

"Na fotografiji koju ste objavili iz vašeg Kabineta zajedno sa gđom. Simović ste ipak pokazali državne simbole Bosne i Hercegovine, a ne nezakonite provokatorske uratke. To je pozitivan korak koji mi daje nadu da niste neki privatni već državni ministar Bosne i Hercegovine i nadam se ćete s tim u skladu nastaviti obavljati svoje ustavom propisane obaveze zaštite i sigurnosti države. Upravo na to sam violinistici Simović pokušao skrenuti pažnju da nije dobro vrijeđati državu u kojoj živi i s čijom pasošom putuje, a to ovom prilikom poručujem i vama", zaključuje Bezdrob.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.