15.1.2024. 17:27
4
Stigla prva reakcija iz RS na sankcije Velike Britanije: ‘Ovo je skandalozno, znamo šta im je cilj’
Stigla je prva reakcije iz RS nakon što je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uvela sankcije marketinškoj agenciji Mania zbog organizacije proslave neustavnog dana RS.

Reakcije je stigla od glasnogovornika SNSD-a Radovana Kovačevića.

"Odluka Vlade Britanije da uvede sankcije jednoj privatnoj firmi samo zato što je učestvovala i pobijedila na tenderu je potpuno skandalozna", rekao je Kovačević za RTRS.

"Da li sada sve privatne firme kada se prijavljuju na bilo koji tender, treba da provjeravaju da li je o onome ko raspisuje tender evenutalno odlučivao Ustavni sud BiH. To su stvarno potpuno smiješne stvari", rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da ova odluka pokazuje da Vlada Velike Britanija ima neprijatljske namjere prema Republici Srpskoj i srpskom konstitutivnom narodu u BiH.

"Ranije sam čuo da su uvođene sankcije kada neko koristi ratne dronove. Prvi put čujem da se nekome uvode sankcije zato što neko koristi dronove u obliku formacije goluba mira i da bi poslao poruke ljubavi i mira", naveo je Kovačević.

Podsjetio je da je Velika Britanije jedna od zemalja koje su garantovale Dejtonski sporazum.

"Sastavni dio Ustava i Dejtonskog sporazuma je Republika Srpska koja je nastala 9. januara 1992. godine. Ustavni sud nije mogao da donosi odluke koje su iznad samog Ustavnog suda. Ovdje je cilj da se našteti RS. Međutim, RS je svjesna i neće odustati od same sebe", poručio je Kovačević.

(Ajdin B.)












4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.