16.1.2024. 18:14
2
Ivana Marić o protestima mladih u KS: Za 5.000 KM neko može pokrenuti biznis ili završiti fakultet
Mladi u Kantonu Sarajevo izašli su na proteste zbog subvencija koje su dobili za kupovinu stanova od Vlade KS.

Podsjećanja radi, umjesto 12.000 KM, mladi su dobili subvencije od po 4.800 KM, što je mlade, koji su aplicirali, natjeralo da izađu na ulice i traže povećanje subvencija od Vlade KS.

O svemu se danas za list Dnevni avaz oglasila i politička analitičarka, Ivana Marić.

- Meni je šokirao način na koji oni protestuju i ova količina omalovažavanja 5.000 KM koje su dobili, pa ismijavaju kako im je to kvadrat stana i očekuju da ih razumije većina koja može samo sanjati i o uzimanju kredita i o plaćanju stana. Za pet hiljada KM je neko mogao pokrenuti biznis i da sam sebi kupi stan, da ne mora tražiti pomoć od države ili neko je mogao završiti kompletan studij za taj novac. Ako su već nezadovoljni, neka se odreknu toga, pa će drugi dobiti veći iznos - istakla je Marić za Avaz.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.