18.1.2024. 13:15
0
Mučno na suđenju za smrt Džene Gadžun: Advokat Suada Rožajca optužio sutkinju da mu stavlja metu na čelo
U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje ljekarima optuženim da su skrivili smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Suđenje je nastavljeno unakrsnim ispitivanjem Amile Gadžun, majke preminule Džene, nakon što je prošli put prekinuto, jer je advokat prvooptuženog Suada Rožajca tražio izuzeće tužiteljica Maje Pašić i Sanele Škaljić, a nakon što mu je od njih prigovoreno da maltretira svjedokinju.

Kolegij Tužilaštva KS u međuvremenu je odbio taj prijedlog.

Nakić je današnje ispitivanje majke nastavio u istom tonu. On je uglavnom je postavljao pitanja vezana za opće zdravstveno stanje djevojčice od njenog rođenja.

Sutkinja Indira Jahić, koja predsjedava tročlanim Sudskim vijećem u ovom slučaju, opomenula ga je da uznemirava svjedoka, na šta je Nakić rekao kako ga "zabrinjava njeno očitovanje".

- Govore da ste zauzeli stav prema mom klijentu - dodao je.

Također je optužio Jahić da mu "crta metu na čelo izjavom da on nekog traumatizira".

- Bilo šta da se desi meni ili nekom mom pripisaću Vama - kazao je Nakić obrativši se sutkinji.

Advokat drugooptužene Nine Jovanović također je postavljao pitanja vezana za zdravstveno stanje djeteta, konkretno za desni očni kapak, ali i o kontaktima i komunikacijom majke sa Jovanović.

Između ostalog, sutkinja Jahić upitala ga je ima li namjeru da diskredituje svjedokinju, na šta je on odgovorio potvrdno.

Ročište u Kantonalnom sudu i dalje traje, prenosi Faktor. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.