19.1.2024. 21:20
1
Konaković dokument koji se pojavio sa sastanka u Laktašima nazvao "trivijalnim"
Predsjednik Naroda i pravde, te ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, govorio je večeras za Face TV o dokumentima koji su se pojavili u javnosti, a koji se tiču jučerašnjeg sastanka iz Laktaša.

Podsjećanja radi, Trojka se jučer sastala sa HDZ-om i SNSD-om na privatnoj lokaciji u Laktašima.

"Ono što se pojavilo u medijima je jedna strana, nema našeg potpisa, potpisa predsjednika stranaka", kazao je Konaković.

"Ovo ništa nije dogovoreno niti potpisano, o svemu je razgovarano. Ima još pet dokumenata", kazao je Konaković gostujući na Face TV, te je poručio kako se radi o trivijalnim dokumentima.

"HDZ zanima izbor člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda. Imaju deset modela. Nismo dogovorili, ovo je dokument interpetacija jedne strane", kazao je Konaković o izboru člana Predsjedništva i ponovio da se radi o trivijalnom dokumentu na kojem nema potpisa predsjednika stranaka.

Pojasnio je da HDZ želi da implementira samo izbor člana Predsjedništva BiH, a da Trojka nije krila da kreće od izmjene Ustava BiH i da želi brisanje prefiksa i da se zato ne nalaze potpisi na dokumentu.

Naveo je da u dokumentu koji se pojavio u javnosti nije navedeno mogu li ili ne moraju biti stranci izabrani u Ustavni sud u Parlamentarnoj skupštini u BiH.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.