26.1.2024. 18:13
0
Cesta od Ravnog u BiH do Slanog u Hrvatskoj bit će gotova do ljeta 2025. godine
Do 1. jula 2025.godine trebala bi biti izgrađena dionica ceste Zavala – Orahov Do – granica BiH/RH (Slano). Riječ je o dionici dugoj 10 kilometara, koja na području Ravnog spaja BiH s Republikom Hrvatskom, prenosi Avaz.

Radovi na izgradnji ove dionice, koja se sa 7,3 miliona eura finansira Vlada Republike Hrvatske, otpočeli su prije mjesec, a izvodi ih kompanija „HP Investing“ iz Mostara.

- Ovo je najvrjedniji i najznačajniji projekt na području Općine Ravnog od njenog osnivanja. Mislim da je ova cesta koja će u budućnosti povezati ovaj dio Hercegovine s jadranskom obalom nešto što će dugoročno i višestruko donijeti pozitivne rezultate, kako u privrednoj, tako i u turističkoj djelatnosti. Iskreno se nadamo i demografskim pomacima, povratku ljudi, mladih porodica i budućnosti života ovdje - izjavio je Andrija Šimunović, načelnik Općine Ravno.

On je danas bio domaćin posjete delegacija Vlade RH u kojoj su bili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić kao i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, kao i HDZ-a BiH i HNS-a BiH koju je predvodio Dragan Čović.

U delegaciji je bila i federalna ministrica prometa i veza, Andrijana Katić koja se osvrnula na inicijativu spajanja Ravnog i Hutova sa cestom Stolac-Neum , u produžetku s Dračevom i granicom s Hrvatskom, piše Dnevni avaz.

- Ministar Butković je iskazao spremnost za saradnju, odnosno mogućnost da opet Vlada RH sudjeluje u realizaciji tog projekta tj. osiguranju finansijskih sredstava - navela je Katić.

Inače, loša cestovna infrastruktura u Ravnom, općini sa ogromnim turističkim potencijalom, počevši od pećine Vjetrenica, jedan je od gorućih problema.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.