29.1.2024. 10:11
0
Komšić: Vukoja ne ispunjava kriterije za sudiju, podrška SDP bi bila loša po njihov rejting
Lider Demokratske fronte Željko Komšić gostujući u emisiji Istraga sedmice istakao je da je i politički, ali i stručno, protiv imenovanja Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, te poručio da bi SDP-ova podrška tome bila jako loša po rejting SDP-a.

"Samo kod nas može da neko ko nije stručnjak bude kandidat za Ustavni sud. To nije mjesto gdje neko može 'brusiti' svoju karijeru, polagati pripravnički, pravosudni ispit. Vukoja ne ispunjava te kriterije", kazao je Komšić.

A vidjet ćemo hoće li imati podršku u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH", rekao je Komšić.

On je istakao da dosadašnja praksa popune Ustavnog suda nije bila uopće dobra i da se sada to mora prekinuti.

Poručio je i da bi bilo jako loše po rejting SDP-a da glasaju za Vukoju, 'osim ako nisu napravili s HDZ-om dil da oni glasaju za kandidata te stranke, a da kasnije, krajem ove godine, SDP dobije svoj kadar u Ustavnom sudu'.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.