31.1.2024. 22:19
2
Širom Sarajeva protesti zbog brutalnog ubistva mladića Farisa Pendeka
U organizaciji prijatelja tragično nastradologa Farisa Pendeka večeras je u Sarajevu organizovano mirno okupljanje i odavanje počasti ubijenom mladiću na školskom igralištu OŠ "Osman Nakaš", piše N1.

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, iako nije organizator, podržalo je ovu incijativu, te je pozvalo roditelje da se pridruže skupu i na “miran i dostojanstven način odaju počast našem djetetu-srednjoškolcu”.

Podsjećamo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka. Adem Šuman je osumnjičen za ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je došlo do sukoba na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića zbog saobraćaja. Faris Pendek je bio u vozilu i nije učestvovao u sukobu. Šuman ga je usmrtio pucnjem iz pištolja.

Dženaza i ukop ubijenog srednjoškolca obavljeni su u srijedu, 31. januara na gradskom mezarju Vlakovo.

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.