31.1.2024. 22:03
0
Teško i emotivno obraćanje majke ubijenog Farisa Pendeka: Rekao je 'neću dugo, vratit ću se mama'
U Sarajevu je organizovano mirno okupljanje i davanje počasti tragično nastradalom Farisu Pendeku.

Okupljanje školskom igralištu OŠ "Osman Nakaš" organizovali su prijatelji ubijenog mladića.

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, iako nije organizator, podržalo je ovu incijativu, te je pozvalo roditelje da se pridruže skupu i na “miran i dostojanstven način odaju počast našem djetetu-srednjoškolcu”.

Prisutnima na protestima se obratila i vidno uplakana i utučena Farisova majka.

"Ja sam mu rekla 'sine nemoj izlaziti, sutra je škola'. Rekao je 'neću dugo, vratit ću se'. I nikad mi se više nije vratio. Nikad njegove lijepe, zelene oči... Moja duša, moja polovica srca. Druga mi je moj Ismet... Hvala vam još jednom, svima koji ste danas došli. Hvala ovim divnim ženama koje su napunile džamiju na tehvidu, ja nisam imala snage. Naša vrata su vam otvorena. Ja ne mogu zaboraviti šta ste sve učinili za moje dijete", poručila je Farisova majka.

Podsjećamo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, a za ubistvo je osumnjičen Adem Šuman. 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.