1.2.2024. 17:38
3
Forto o presudi Fadilu Novaliću: To je veoma dobra poruka za sve koji vole da se bave kriminalom
Predsjednik Naše stranke, Edin Forto, govorio je danas za Dnevni avaz o presudi Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku u predmetu "Respiratori".

  - Tužilaštva i sudovi izgubili su povjerenje građana zbog „sportskog ribolova“, jer nakon hapšenja počinitelji se iz različitih, nekad i tehničkih i proceduralnih razloga, brzo nađu na slobodi ili njihove kazne u konačnici budu smiješne. Ovo što se desilo je presedan, jer su visokopozicionirane osobe iz svijeta politike dobile zatvorske kazne koje ne mogu otkupiti, nego ih moraju odležati. Mislim da je to veoma dobra poruka za sve one koji vole da se bave kriminalom u BiH - ističe Forto.

Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH, koji se našao u parlamentarnoj proceduri, smatra dobrim u nedostatku boljeg. Kaže da bi bilo idealno kada bi aktuelna parlamentarna većina uspjela postići dogovor.

- Izborni zakon tretira se po tri pitanja – kroz način izbora članova Predsjedništva BiH, na čemu insistira HDZ, zatim kroz biranje članova CIK-a, gdje postoje određene razlike i gdje bi trebalo razgovarati o kompromisu, te kroz integritet izbora koji ne bi trebao biti upitan. Moj stav je da paket integriteta moramo svakako usvojiti, o izboru CIK-a - ako se dogovorimo, a izbor članova Predsjedništva - ako krenemo u izmjene Ustava i implementaciju svih presuda protiv BiH - pojašnjava Forto.

(Sead M.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.