6.2.2024. 12:39
0
Ana Mrnjavac, majka ubijenog Denisa: "Ništa se nije promijenilo, prošlo je 16 godina..."
FOTO: BOSNAINFO
Prije 16 godina u prepunom sarajevskom tramvaju bez ikakvog razloga i povoda ugašen je život Denisa Mrnjavca.

Trojica huligana su 16-godišnjeg Denisa brutalno pretukla i zbola nožem te je od tih povreda dan poslije preminuo.

Denis je bio učenik drugog razreda gimnazije Katoličkog školskog centra u Sarajevu. Na povratku kući, 5. februara 2008. godine u tramvaju garažnog broja 209, napala su ga tri maloljetna huligana iako nije ništa učinio.

Denis kao i nevino ubijeni maturant Pete gimazije Dobrinja Faris Pendek (19) koji je usmrćen 28. januara na Otoci, nije poznavao ubice, narkomane naoružane pištoljima i noževima.

“Od ubistva moga sina prošlo je već 16 godina i mislila sam da se to desilo i da je Denis bio žrtva za svu drugu nedužnu djecu, te da će to napokon doći do svijesti i omladine i svih nas. Međutim, svjedoci smo da se takve stvari ponavljaju. Zakazao je kompletan sistem, svi su zakazali: vlasti, škole, roditelji i ništa se po tom pitanju nije uradilo u ovih 16 godina, što je zaista poražavajuće“, rekla je Ana Mrnjavac, majka Denisa Mrnjavca, gostujući u Dnevniku 2 Federalne televizije.

Dodaje kako ima dojam da nikoga nije briga što se dešavaju takve tragične stvari i da svako misli da se to dešava samo nekom drugom, da su to sporadični slučajevi. Nema interesa niti volje da se stvar pokrene s mrtve tačke.

“Mnogo sam očekivala, mislila sam da će se raditi na prevenciji, da će se djelovati na razne načine kako bi se probudila svijesti mladih, populacije koja je i u nekim, da kažem, kriznim godinama, u pubertetu, kada su ti mladi najosjetljiviji. Tim uzrastom trebalo bi se najviše pozabaviti, ali očigledno su svi zakazali”, istakla je Mrnjavac.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.