6.2.2024. 14:07
2
SDA: Trojka je dužna da objavi tajni snimak iz Laktaša, javnost mora znati šta su dogovorili s Dodikom i Čovićem
FOTO: sda
Predsjednici stranaka Trojke dužni su da javnosti predoče snimak ili stenogram sa sastanka u Laktašima, na kojem su sa Dodikom i Čovićem očigledno postigli dogovor štetan po interese države Bosne i Hercegovine, objavila je SDA.

"Postojanje dogovora u Laktašima potvrđuje se i početkom njegove realizacije kroz zajedničko odbijanje Trojke, SNSD-a i HDZ-a da u Domu naroda PSBiH po hitnoj proceduri podrže izmjene Izbornog zakona koji se odnose na fer i poštene izbore.

Nakon burnih reakcija javnosti i dijela međunarodne zajednice, iz Trojke stižu neuvjerljiva objašnjenja kako ništa nije dogovoreno, a nižerangirani funkcioneri ove političke grupacije se posipaju pepelom tvrdeći da na sastanak nije trebalo ni ići. Iz Trojke očigledno pokušavaju neuvjerljivim javnim istupima ublažiti štetu koju su proizveli. 

Istovremeno, Dodik ih javno ucjenjuje prijetnjama da će objaviti snimak, a Čović ih u istom tonu podsjeća da ih je on uveo u vlast. 

Javnost u Bosni i Hercegovini ima pravo znati šta se tačno desilo u Laktašima, i na šta je Trojka sve pristala. To se naročito odnosi na po državu opasne detalje dogovora o Ustavnom sudu BiH i CIK po mjeri Dodika i Čovića, te Izbornom zakonu po mjeri HDZ-a", saopćeno je iz SDA. 

(Aldin B.)

TrojkaSDA
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.