8.2.2024. 20:40
0
Muris Gadžun pušten iz bolnice nakon što mu je pozlilo na ročištu u Kantonalnom sudu
Muris Gadžun, otac preminule dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon opservacije u Klinici urgentne medicine (KUM) KCUS-a pušten je kući, saznaje Faktor.

On je danas, hitno primljen na KUM, nakon što mu je pozlilo prilikom svjedočenja pred Kantonalnim sudom tokom suđenja ljekarima optuženim da su skrivili smrt njegove kćerke, te je u Sud pozvana Hitna pomoć.

Kako je ranije objavljeno, prilikom unakrsnog ispitivanja od odbrane optuženog Suada Rožajca, Gadžun je kazao kako se ne osjeća dobro, te se uhvatio za prsa, kazavši da ga nešto guši.

Kako saznaje Faktor, nakon što mu je stanje stabilizirano na KUM-u, pušten je oko 16 sati, uz naredbu ljekara da se na svaku bol odmah javi u Hitnu pomoć.

Porodici je rečeno da se ne može znati kako bi mogao reagirati na eventualne buduće stresove.

Za smrt djevojčice Džene Gadžun optuženi su anesteziolog Suad Rožajac, koji se tereti za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, te doktorice Nina Jovanović i Jasmina Halimić - Alajbegović, oftalmolozi, a koje se trerete za zloupotrebu položaja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.