10.2.2024. 21:26
0
Zakazana protestna šetnja: Cijela BiH oplakuje svirepo ubijenu Amru Kahrimanović
U nedjelju, 11. februara, najavljeno je protestno okupljanje ispred kafića "Sydney" u Tuzli, zbog svirepo ubijene Amre Kahrimanović, čija je dženaza klanjana tokom današnjeg dana.

Kako je najavio Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović, u 12.05 sati u nedjelju bit će održana mirna šetnja od kafića na Brčanskoj Malti "Sydneya" do kafića u naselju Cipelići. 

Neformalna grupa građanki i građana Gradačac podsjetila je da je Tuzla bila i Gradačac i da će sutra uzvratiti isto.

"Mi u Gradačcu smo osjetili iskrenu podršku građanki i građana Tuzle koji su svojim dolaskom podržali naše proteste 12. 14. i 17. avgusta 2023.godine i bili s nama i ostali uz nas rame uz rame u osudi svih oblika nasilja.

I da nisu, ljudska, moralna je obaveza svakog čovjeka koji ima imalo savjesti da se uključi u borbu protiv nasilja i ukaže da itekako znamo ko je odgovaran - poručili su iz neformalne grupe građanki i građana Gradačac.



Istaknuli su da će sutra vlastitim prevozom krenuti u Tuzlu u 10 sati sa Trga Alije Izetbegovića u Gradačcu.

Pozivamo vas da se pridružite, a oni koji nemaju vlastiti prevoz neka se jave ili dođu da se rasporedimo. Solidarnost je naše oružje", poručili su iz ove grupe.

Podsjetimo, upravo u nedjelju 11. februara bit će i tačno šest mjeseci od monstruoznog trostrukog ubistva u Gradačcu, kada je pomahnitali Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Čengiza i Denisa Ondera, dok je još tri osobe ranio.

Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle, donio je odluku o proglašenju Dana žalosti na području ovog grada u nedjelju 11. februara zbog ubistva Amre Kahrimanović od strane policajca Elvisa Ćustendila.

"Porodici, rodbini i prijateljima tragično ubijene Amre Kahrimanović upućujem najiskrenije saučešće! Molim uzvišenog Allaha da našoj Amri podari lijepi Džennet, a porodici da snage i sabura.

Moramo zajedno istrajati u borbi protiv nasilja nad ženama i ubistvima žena, da se više nikada i nikome ne ponovi. Dana 11.februara 2024 (nedjelja) na području grada Tuzle na snazi će biti Odluka o proglašenju dana žalosti", naveo je Lugavić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.