13.2.2024. 14:08
0
Izetbegović: Hvala Milanoviću na komplimentima
Prvi čovjek Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović osvrnuo se na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. On ga je tokom jednog nedavnog intervjua oštro kritizirao.

"Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je izjavio kako „sa svima ima u BiH ima dobre odnose osim sa SDA i Bakirom Izetbegovićem“. 

Bio bih zabrinut da su odnosi sa Milanovićem, ovakvim kakav je, drugačiji.

Njegova konstantna odbrana Dodika kao "dobrog Srbina kojeg želi za susjeda", relativiziranje nastraja na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, izjava da bi pravosudne institucije naše zemlje trebale "držati prste dalje od Dodika", stalno miješanje u unutrašnja pitanja i vrijeđanje Bosne i Hercegovine u stilu "prvo sapun pa onda parfem", te šovinističko svođenje Bošnjaka na "sarajevsku čaršiju", mnogo govore o negativnoj metamorfozi koju je kroz vrijeme doživio ovaj "ljevičar", koji je ne tako davno na predizbornim skupovima u BiH podržavao Željka Komšića.  

Milanovićeva posljednja izjava govori dosta i o SDA, o njenoj političkoj dosljednosti, koja je uvijek smetala i kvarila planove nacionalistima sa istoka i zapada u namjeri da uređuju odnose u BiH. Napade takvih mi u SDA doživljavamo kao priznanje i kompliment.

Uostalom, predsjednik Hrvatske može, ali i ne mora imati dobre odnose sa pojedinim strankama i njihovim liderima, ali će institucije Bosne i Hercegovine, kao i Bošnjake, sigurno poštovati. To će, kad-tad, i on i svi ostali, morati naučiti", poručio je Izetbegović u svojoj objavi.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.