20.2.2024. 10:09
0
Adela Suljić, majka nastradale Alme, obratila se optuženom Berberoviću: Pogledaj me, da vidim oči ubice mog djeteta
Bilo bi lijepo da me barem pogleda u oči, ako može. Da vidim oči ubice mog djeteta, obratila se Adela Suljić, majka nastradale Alme, optuženom Arminu Berberoviću, koji je 26. maja 2023. godine automobilom usmrtio njenu kćerku i Azru Spahić.

Publika u prostoriji do sudnice plakala je zajedno s Adelom Suljić dok je svjedočila, osjetila se velika bol zbog gubitka djeteta.

Za tešku nesreću saznala je od kćerke Edine, koja je kobne noći bila s Almom i Azrom, te i sama bila teško povrijeđena.

- U petak navečer u 11.30 bila sam u kući. Zazvonio je telefon, nazvala me i plačući rekla da ih je udario auto. Rekla sam: "Uredu, dobro, nije ništa strašno.“ Ona je na to rekla: „Mama, Azra nije dobro, mislim da nije živa. Alma nije dobro." Edina je sve vrijeme plakala, bila je izgubljena - kazala je na početku Adela Suljić.

Odmah su svi otišli u KCUS, Alma je već bila u komi. Ljekari su im rekli da je Almi slomljena lobanja na više mjesta, da ima slomljene sinuse, kičma joj je bila polomljena na više mjesta.

- U subotu, 27. maja, Alma je prvi put hitno operirana, došlo je do izljeva krvi u mozak, bila je na vagi života i smrti. Operacija je prošla dobro. Sutradan je imala još jednu hitnu operaciju, došlo je do oticanja mozga. Bili smo na razgovoru, rečeno je da joj je veći dio mozga nepovratno oštećen, da su pluća u kritičnom stanju - navela je majka.

Almi su pluća otkazala dva dana poslije, te zato Adela i njen suprug nisu otišli u Bihać na dženazu Azri Spahić. Alma je tada priključena na specijalni aparat, a ljekari su im saopćili da je „sve u Božijim rukama“.

Uz tešku pauzu i plačući, nastavila je svoje svjedočenje te kazala da je njena kćerka Alma bila u komi četiri sedmice. Od momenta udara izgubila je svijest i nikada više nije došla sebi.

- Bila je u komi do 23. juna, petka. Tri puta sam ušla da je vidim, posljednji put bio je četvrtak, 22. juni - krenula je majka da priča te je teškom mukom nastavila:

- Svi smo došli da se oprostimo. Ja sam joj rekla da se ne boji, da smo svi tu. Pustili su nas da se oprostimo.

Doktorica ih je 23. juna u 00.53 obavijestila da je Alma preselila.

- Alma nije bila prepoznatljiva. Ja sam nju prepoznala samo po šakama i stopalima, to je ostalo isto, cijelo tijelo je bilo natečeno, to nije bila ista osoba - objasnila je kroz suze majka Adela.

Nakon što je završila sa svjedočenjem, Adela Suljić se obratila Sudskom vijeću.

- Samo bih vas zamolila da se uzme u obzir sve ovo što se desilo. Zamolila bih da časni sud uzme u obzir da je Alma bila jedna izvrsna, natprosječno inteligentna i fina osoba koja je poštovala zakone. Uzmite u obzir naš gubitak, našu bol, izgubili smo jedno dijete, drugo je teško povrijeđeno. Mi, ustvari, više ne živimo, mi smo mrtvi, mi se trudimo da preživljavamo. Zamolila bih da uzmete sve u obzir i da se počiniocu dodijeli maksimalna kazna. Nadam se da će ga pravda stići na onom svijetu, jer na ovom nema kazne i nema pravde za ovakve ubice - navela je Adela Suljić.

Aida Spahić, majka Azre Spahić, baš kao i Adela Suljić, kazala je da postavlja imovinskopravni zahtjev te da nije u stanju da se obrati Vijeću.

Svjedok Damir Trbović, koji živi na Marindvoru i koji se kobne noći kretao svojim automobilom, kazao je da je vidio crveni Mercedes kojim je upravljao Berberović, a koji je išao brzinom većom od 50 kilometara na sat. Kazao je da je vozač mijenjao pravac, vozio “slalom”, te da je tri puta pokušao da koči, ali da je zbog brzine izgubio kontrolu, „dobio skije“, zarotirao se, udario u djevojke, te u pekaru. Potvrdio je da je vozač bio izgubljen, ali i da su djevojke prelazile ulicu kada im je na semaforu bilo zeleno svjetlo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.