11.4.2024. 18:54
0
"Ubrzo ćeš biti rahmetli": Sutra presuda za ubistvo Kenina Lukača, prijatelja ranije ubijenog Mehmeda Ramića
U Kantonalnom sudu Sarajevo sutra će biti izrečena presuda optuženim Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću u slučaju ubistva Kenina Lukača iz januara 2022. godine, saznaje "Avaz".

On je bio prijatelj Mehmeda Ramića, koji je nešto ranije, preciznije 12. decembra 2021. godine, ubijen na raskrsnici u naselju Pofalići. 

Podsjećamo, Lukač je likvidiran u 20. januara u 16:50 sati u ulici Ruđera Boškovića u sarajevskom naselju Pofalići, a dva dana kasnije optuženi Adilović, Višnjić i Murtović su uhapšeni. U Lukača je ispaljeno 11 hitaca iz pištolja, nakon čega su se skrivali do 22. januara kada su uhapšeni. 

Njegovom ubistvu je prethodio verbalni sukob s Asmirom Murtovićem, bratom Ramićevog ubice Adela Kabaša, ispred jednog ugostiteljskog objekta. 

Suđenje Adiloviću, Višnjiću i Murtoviću počelo je 13. juna 2022. godine, a na ročištima su svjedočili mnogi, među kojima je i Zulfo Ramić, otac njegovog prijatelja Mehmeda. 

Kako je Zulfo Ramić rekao u septembru te godine, Lukač ga je posjetio netom prije nego što je ubijen, a njemu je i opisao verbalni sukob koji je Lukač imao s Murtovićem, kada mu je optuženi i zaprijetio da će "ubrzo biti rahmetli". 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.