23.2.2024. 9:33
0
U Beogradu promovisana turistička ponuda Sarajeva
FOTO: vlada ks
Turistička zajednica Kantona Sarajevo promovisala je turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22. do 25. februara 2024. godine u glavnom gradu Srbije.

Beogradski sajam - sajam turizma i prateće manifestacije predstavljaju najveći turistički događaj u regionu jugoistočne Evrope, koji se održava već 45 godina. Ovogodišnje izdanje sajma realizuje se pod sloganom "Avantura počinje ovde”, a svoju ponudu predstaviće preko 400 izlagača iz 27 zemalja svijeta.

Visit Sarajevo turističku ponudu Kantona Sarajevo promoviše zajedno sa hotelijerima - suizlagačima iz privatnog turističkog sektora. Takođe, Beogradski sajam je odlična prilika i za razmjenu iskustava i jačanje saradnje sa kolegama iz drugih turističkih zajednica.

Među ostalim zvaničnicima, štand Turističke zajednice KS su posjetili i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda.

Kako ističu iz Turističke zajednice KS, turisti iz Srbije su u samom vrhu turističkih posjeta Kantonu Sarajevo i uvijek se rado vraćaju, privučeni brojnim prirodnim i kulturno-istorijskim atrakcijama. Posebno ističu Baščaršiju, odličnu gastronomsku ponudu, zanimljiv spoj Istoka i Zapada, multikulturalizam i tradicionalno gostoprimstvo po kojem je Sarajevo regionalno prepoznato.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.