24.2.2024. 13:47
1
Dok Nermin Nikšić šuti - Helez podržao Gavrankapetanovića: Naš Ipe se bori sa nepravdom i uvjeren sam da će i ovu bitku dobiti
Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a, oglasio se i dao podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, kojeg je imenovao Upravni odbor za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a imenovanje odbio ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljko Rimac.

Nije tajna da su grupacije unutar SDP-a, zajedno sa još nekim akterima i u dogovoru sa koalicionim partnerima, zapravo donijele odluku da Gavrankapetanović neće ipak zasjesti u fotelju generalnog direktora KCUS-a.

Dok predsjednik te stranke i federalni premijer Nermin Nikšić danima šuti o svojevrsnoj aferi Gavrankapetanović, a za šta su ga prozivali i advokati Gavrankapetanovića, potpredsjednik stranke Helez navodi:

- Prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, poznajem lično i uvjerio sam se o kakvoj ljudskoj veličini i fantastičnom ljekaru se radi. I dok ga nisam upoznao lično, slušao sam od drugih o njemu.

Njegova me je biografija fascinirala. Jedan je od nosilaca razvoja ortopedije u našoj Bosni i Hercegovini i jedan od njenih simbola. Nisam bio u Sarajevu u ratu, ali oni koji jesu, i kojima je spasio živote, ispričali su mi da je u godinama opsade vrijeme provodio u operacionoj sali na KCUS-u, a kući odlazio samo da se presvuče.

Umjesto da se oni koji daju "saglasnosti" i "pravna obrazloženja" u Ministarstvu zdravstva FBIH bore da na čelo najveće zdravstvene ustanove u BiH dođe vrhunski ljekar, menadžer u zdravstvu, oni politikantski pokušavaju da prof. dr. Gavrankapetanovića diskvalifikuju.

KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH mora biti državni projekat i kao takav treba jednog prof.dr. Gavrankapetanovića.

Godinama se borio sa nepravdom, stoički sve podnosio i izborio se. I ponovo se, neka mi ne zamjeri što ću mu reći "naš Ipe", bori sa nepravdom i uvjeren sam da će i ovu bitku dobiti. Uz njega sam i ima moju punu podršku.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.