25.2.2024. 14:43
0
Halilović podržala izgradnju interkulturnog centra 'Mevlana' u Mostaru: Projekat važan za sve građane
Muftijstvo mostarsko i Medžlis Islamske zajednice Mostar krenuli u projekat izgradnje interkulturnog centra "Mevlana" u Mostaru.

Na prijedlog mostarskog muftije dr. Salem ef. Dedovića Skupština Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar, na jučer održanoj sjednici, jednoglasno je usvojila zaključak o prihvatanju idejnog rješenja novog koncepta Interkulturnog centra „Mevlana“ na lokalitetu Lakišića harema, kojeg je izradio projektni biro Modular d.o.o., i s tim u vezi obavezala Izvršni odbor da od nadležnih gradskih organa zatraži urbanističko tehničke uslove za početak gradnje ove zgrade.

Na ovaj način prvobitna ideja izgradnje zgrade Islamskog kulturnog centra preinačena je u izgradnju Centra „Mevlana“.

"Ovaj projekat je jednako važan i za Bošnjake i ostale građane Mostara jer je vrijeme da se Mostar ponaša onako kakav zaista treba biti, multikulturalna sredina koja će uvažavati sve vjere i nacije. Kao zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH javno dajem podršku za ovaj projekat. Sam naziv, interkulturni centar pokazuje da MIZ Mostar na ovaj način želi poslati jasnu poruku u javnost a to je spremnost na saradnju i razgovore, uvažavajući sve ostale vjere i nacije u Mostaru", poručila je zastupnica NiP-a u Predstavničkom domu FBiH Suada Halilović.

Dodaje: "Kroz sastanke vezane za budžet Federacije BiH već smo učinili određene korake i zatražili izdvajanje određenih novčanih sredstava za ovaj projekat. Za naredne korake koje ću poduzeti zajedno sa ljudima iz Mostara i nivoa Federacije BiH javnost će biti blagovremeno obaviještena. Kroz svoj mandat u Parlamentu FBiH nikada nisam bila pobornik politike konflikta, ne želim ubirati jeftine političke poene jer smatram da politika konflikta i populizma Bosni i Hercegovini ne donosi ništa dobro ali nadam se da će i lokalne stranke u vlasti smoći snage i volje za kontstruktivan politički dijalog te da iz tog dijaloga izraste i ovaj pomenuti interkulturnni centar 'Mevlana'".

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.