27.2.2024. 16:16
0
Opozicija u komisiji oborila Fortin zakon za Čovićevog zeta: Mehmedović bio suzdržan prilikom glasanja
Komisija za saobraćaj i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojila izmjene Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) kojim je, između ostalog, predviđaju neograničen broj mandata rukovodstvu agencije na čijem je čelu je trenutno zet lidera HDZ-a Dragana Čovića Davorin Primorac.

Podrška je uskraćena na Komisiji zahvaljujući članovima koji dolaze iz opozicionih stranaka.

Prema nezvaničnim informacijama Faktora, za su bila četiri člana ove komisije koja dolaze iz vladajućih stranaka, četiri člana su bila protiv, a suzdržan je bio Šemsudin Mehmedović, također iz opozicije, iako je ranije najavio da će biti protiv.

Sada Zastupnički dom može da ne prihvati negativno mišljenje ove nadležne komisije i da joj zakon vrati na ponovno odlučivanje, ali u slučaju i drugog negativnog mišljenja, zakon automatski pada.

- Opozicija je protiv doživotnog mandata članova Vijeća Agencije. "Trojkaši", HDZ i SNSD, naravno, nemaju ništa protiv. E to je konstruktivna opozicija u praksi - naveo je danas Milan Dunović, predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a u bh. Parlamentu i član Komisije za saobraćaj i komunikacije Zastupničkog doma.

Osim Dunovića, protiv je bio Nenad Grković, zastupnik stranke Za pravdu i red, Jasmin Emrić, zastupnik NES-a, te Edin Ramić, zastupnik SDA.

Mehmedović, koji je pak bio tek suzdržan, ranije je izjavio da će biti protiv ovakvog zakona, a ako ipak prođe u prvom čitanju u Zastupničkom domu da će uložiti amandmane, ocijenivši da je "ovakav zakon štetan po BiH".

Ostale članove devetočlane komisije čine Jasmin Imamović (SDP), Sanja Vulić (SNSD), Slavko Matić (HDZ) i Nihad Omerović (NiP).

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.