27.2.2024. 17:38
0
Čović nakon sastanka u Mostaru: Nema dogovora o tri ključna EU zakona
FOTO: Avaz
U prostorijama HDZ-a završen je sastanak stranaka koalicije na državnom nivou.

Sastanku su prisustvovali predsjednici stranaka Elmedin Konaković, Edin Forto, Nermin Nikšić, Milorad Dodik, Dragan Čović, Nenad Stevandić, ali i brojne delegacije. 

Nakon održanog sastanka, novinarima se prvi obratio lider HDZ-a Dragan Čović. On je potvrdio da nema dogovora oko  tri ključna EU zakona. 

- Pokušali smo raspraviti zaključke sa prošlog sastanka, razgovarali smo o tri sporna zakona. Izborni zakon, Zakon o Sudu BiH i Zakon o sukobu interesa. Nismo se mogli dogovoriti. Pokušat ćemo se usaglasiti oko toga u narednih nekoliko dana - rekao je Čović. 

Kako je istakao, došli su do nekoh nivoa i "tu je zaključak da povjerenstva nastave sa radom i ako se neko usaglasi da onda ti zakoni idu u proceduru". 

- Žao mi je što nismo uspjeli napraviti iskorak u ovom vremenu a to se od nas očekivalo - istakao je.

Podsjetio je da su očekivali da u 12 mjesecu će dobiti otvaranje pregovaračkih procesa, ali i napomenuo da ova tri zakona minimum koji moraju završiti.

- Nastavit ćemo držati pozitivnu atmosferu, rok je ova sedmica - poručio je Čović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.