24.7.2023. 21:25
0
Čović: Nadam se da ćemo do 22. avgusta imati upotpunjeno Vijeće ministara i usvojena tri ili četiri zakona
FOTO: Avaz
Nakon sastanka predstavnika trojke, HDZ-a BiH u i SNSD-a u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, medijima se obratio lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je kazao da se nada da će 22. avgusta imati upotpunjeno Vijeće ministara i da ćemo imati usvojena barem tri ili četiri zakona o kojima govorimo.

- Za to vrijeme je uspostavljeno jako puno radnih grupa koje će stvoriti sve ostale preduslove da kroz septembar ili oktobar možemo završiti ili da u parlamentarnoj proceduri imamo sve druge zakone koje smo predvidjeli kroz ovaj paket od 31 aktivnosti ili 14 uslova – rekao je Čović.

Istakao je da međusobno povjerenje znači da se ima puni saziv Vijeća ministara, koji može raditi na donošenju novih zakona.

- Parlamentarna većina koja se prepoznaje kroz ove stranke koje su se ovdje danas okupile trebaju da međusobnim povjerenjem prate jedni druge u u parlamentarnoj proceduri u Predstavničkom domu i Domu naroda i da tu nema više nadmudrivanja – kazao je Čović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.