13.3.2024. 14:02
3
Vulić: Komšića pogodila istina koju je iznio ambasador Vujić. Želi unitarnu BiH a ona se nikada neće ostvariti
Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je ambasador BiH pri UN u Ženevi Bojan Vujić po ko zna koji put potvrdio da poštuje konstitutivnost naroda u BiH i Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, što je za pojedince u FBiH misaona imenica.

Reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da ambasador Vujić nakon obraćanja na sjednici Savjeta za ljudska prava UN sam treba da podnese ostavku nakon, kako je rekao, neistinitih i neutemeljenih izjava o BiH, a ako to ne učini biće pokrenuta procedura njegove smjene, Vulić je rekla za Srnu da je Komšić ovim samo potvrdio da je Vujić pogodio metu i rekao istinu o izvoru terorističkih prijetnji u BiH.

"Komšić, kao i većina bošnjačkih političara, ima samo jednu viziju a to je unitarna BiH, koja im se, na njihovu žalost, nikada neće ostvariti, zato ih je i istina koju je iznio ambasador Vujić ovako pogodila", naglasila je Vulić.

Ona je navela da je Bojan Vujić rijetko viđeni diplomata i jedini ambasador koji je u roku od sedam dana od SAD dobio agreman.

"To je ambasador koji i te kako zna šta govori, za razliku od političkog konvertita i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva Željka Komšića. Ambasador Vujić predstavlja BiH na pravi način i njegova obraćanja su uvijek argumentovana i oslikavaju pravu situaciju u zemlji kakva je BiH", naglasila je Vulić.

U Ženevi se od 26. februara do 5. aprila održava 55. redovna sjednica Savjeta za ljudska prava UN, a u okviru dijaloga o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda u suzbijanju terorizma govorio je ambasador Vujić, koji je ukazao da su, čak i dok BiH radi na pristupanju ЕU, zapadne vlade primijetile da je ona i dalje ključni izvor terorističkih prijetnji.

(Ajdin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.