13.3.2024. 20:46
0
Isak poručio Nešiću: "Javno te pozivam, hajde kreni u disoluciju ako smiješ"
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića u Danu uživo na N1 kako je "mirna disolucija moguća" i da se "Bosna i Hercegovina može podijeliti kao Jugoslavija".

“Bosna i Hercegovina je suvrena i nezavisna država koja postoji i nastavit će postojati u trenutnim granicama. Nikakva disolucija Bosne i Hercegovine, a posebno ne mirnim putem, nije moguća. Bosanskohercegovački politički sistem nije idealan, to se najbolje vidi iz činjenice da se na poziciji ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine nalazi Nenad Nešić koji priziva raspade države”, zaključuje Isak, te nastavlja:

“Ovakve izjave, izgovorene od čovjeka koji svaki mjesec prima platu iz budžeta državnih institucija, smatram najprizemnijim oblikom populizma i dodvoravanja radikalnom biračkom tijelu koje još uvijek nije svjesno da je Bosna i Hercegovina trajna kategorija”.

Federalni ministar unutrašnjih poslova poručio je državnom ministru sigurnosti da je on “Bosanac i Hercegovac, etnički: pripadnik srpskog naroda”, i da je njegov glavni grad Sarajevo, a na ličnoj karti u rubrici ‘državljanstvo’ piše “BiH”.

“To su fakti. Ako ti se ne sviđaju, spakuj kofere i odlazi. Javno te pozivam, hajde kreni u disoluciju ako smiješ ili nas sve poštedi gluposti kojima svakodnevno zagađuješ javni prostor. Tvoje izjave o disoluciji samo govore kako je tvoj način razmišljanja u potpunoj disoluciji sa zdravim razumom“, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Podsjećamo, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić tokom gostovanja u Danu uživo kazao je, između ostalog, da “ukoliko ne može postojati dogovor, onda je normalan mirni razlaz”.

(Aldin B.)

Ramo Isak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.